Elon Musk doreşte să arate că deja celebrele mesaje pe Twitter în care susţinea că nu va mai deţine proprietăţi pentru că proprietăţile te trag în jos, nu au fost vorbe în vânt. Miliardarul american a scos la vânzare 5 dintre proprietăţile sale californiene, pentru o sumă totală de 97,5 milioane de dolari.

Cele cinci proprietăţi, dintre care patru în cochetul cartier Bel-Air şi o a cincea în bogatul cartier Hillsborough din Silicon Valley, au fost scoase la vânzare după ce, la începutul lunii, Musk a pus pe piaţă alte două proprietăţi pe care le deţine în Bel-Air - acestea pentru suma totală de 39,5 milioane de dolari, potrivit Agerpres.

Elon Musk a confirmat săptămâna trecută, printr-o apariţia în emisiunea online a lui Joe Rogan, că doreşte să-şi vândă casele, precizând că intenţionează să stea în chirie.

Printre cele 5 proprietăţi proaspăt scoase pe piaţă se numără vila modernă de pe Chalon Road şi alte trei case adiacente, aflate pe o străduţă închisă din apropiere. Proprietatea din Hillsborough este formată din 20 de hectare de teren în natură, cu poteci amenajate pentru drumeţii, grădini şi un conac cu 10 dormitoare ce datează din 1916.

La începutul acestei luni, Elon Musk a scos la vânzare o altă casă de pe Chalon Road, pentru preţul de 30 de milioane de dolari şi fosta casă Gene Wilder pentru 9,5 milioane de dolari.

Elon Musk, nemulţumit că nu este lăsat să reia activitatea de producţie

Omul de afaceri Elon Musk a ameninţat săptămâna trecută că o să părăsească statul California, unde se află singură sa fabrică de maşini electrice Tesla din Statele Unite, deoarece autorităţile locale îl împiedică să reia imediat producţia din cauza pandemiei COVID-19.

"Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va mută imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas / Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi" a scris Musk într-o lungă diatribă, aşa cum obişnuieşte să scrie pe Twitter miliardarul, ameninţări care uneori rămân la acest stadiu.

În postarea sa, Musk a scos în evidenţă experienţa Tesla din China, unde fabrica sa şi-a reluat activitatea după ce s-a reuşit punerea sub control a epidemiei COVID-19.

"Tesla ştie mult mai bine ce trebuie să facă (pentru a relua producţia) în siguranţă, datorită experienţei dobândite în fabrica noastră Tesla din China, decât un mărunt funcţionar public care nici măcar n-a fost ales", a scris dispreţuitor capriciosul miliardar care a devenit tată pentru a şaptea oară în această lună, după ce cântăreaţa canadiană Grimes i-a născut un fiu.

El a mai scris că va da în judecată "imediat" comitatul Alameda din apropiere de San Francisco unde se află fabrica, acuzând autorităţile că sunt "iraţionale şi că au pierdut legătura cu realitatea".

"Funcţionarul ignorant şi neales 'responsabil sanitar interimar' din comitatul Alameda este în opoziţie cu ordinele guvernatorului, preşedintelui, cu drepturilor noastre constituţionale şi contravine bunului simţ!" a susţinut Musk.

Pe 1 mai, Elon Musk a reuşit să stârnească valuri în rândul opiniei publice după ce a scris pe Twitter că valoarea acţiunilor este prea ridicată, ceea ce a dus la scăderea cu 10% a acţiunilor Tesla la bursă.

Cu toate acestea, compania Tesla a reuşit să înregistreze un profit modest, dar surprinzător, de 16 milioane de dolari în primul trimestru al acestui an, o creştere de 33% a livrărilor de maşini şi o cifră de afaceri de 5.99 miliarde de dolari, în creştere cu 32%.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri