Numărul deceselor provocate de noul coronavirus în Spania a scăzut astăzi la 138, după ce înregistrase joi o creştere, dar a crescut uşor numărul noilor cazuri de COVID-19 confirmate, fiind raportate vineri de Ministerul spaniol al Sănătăţii 549 de noi îmbolnăviri.

Bilanţul deceselor ajunge astfel în Spania la 27.459, iar cel al cazurilor de COVID-19 la 230.183. Dintre aceşti pacienţi s-au vindecat până în prezent 144.783, scrie Agerpres.

''Lucrurile merg aşa cum se spera'', a spus vineri conferinţa sa de presă zilnică directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon. În opinia sa, ''acum transmiterea este cu adevărat redusă'' şi a insistat că ''nu există niciun indiciu'' care să semnaleze că evoluţia pandemiei s-a schimbat ''substanţial'' în această ţară cu circa 47 de milioane de locuitori.

Patru regiuni spaniole însumează mai mult de jumătate din noile cazuri descoperite, respectiv Catalonia (151), Castilla şi Leon (99), Madrid (49) şi Castilla La Mancha (43), în timp ce în Catalonia şi Madrid s-au înregistrat aproape două treimi din decesele ultimelor 24 de ore, 59 şi respectiv 30 de decese.

Pe baza noilor date, Ministerul spaniol al Sănătăţii va decide vineri care sunt regiunile ce vor avansa mai mult cu măsurile de relaxare a restricţiilor antiepidemice. Această relaxare se aplică în patru etape succesive diferenţiat în fiecare regiune în funcţie de evoluţia locală a epidemiei şi de capacitatea sistemului sanitar de a face faţă unei eventuale creşteri din nou a numărului de cazuri, în special a celor care necesită terapie intensivă.

În timp ce Madridul a solicitat relaxarea restricţiilor în întreaga sa regiune, guvernul autonom al Cataloniei a exclus din această relaxare oraşul Barcelona şi aria sa metropolitană, deşi a propus o uşoară atenuare a măsurilor de izolare.

Sursa foto: aecheva / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri