Coty vinde către un fond de investiții brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd

Coty Inc. a semnat un acord cu fondul de investiții KKR pentru a vinde o parte majoritară din divizia de produse profesionale de înfrumusețare, incluzând brandurile Wella Professionals, Clairol, OPI și ghd, într-o tranzacție de 4,3 miliarde de dolari.

Conform prevederilor memorandumului de înțelegere (MoU), Coty va transfera Wella și portofoliul său de branduri profesionale într-o companie de sine stătătoare în care KKR va deține un procent de 60% din companie, Coty rămânând cu 40%. Businessul de produse de frumusețe Coty din Brazilia va rămâne în totalitate în posesia Coty.

La finalul anului trecut, presa scria că Unilever, grupul german Henkel si unele firme de private equity, printre care Advent si Cinven, discuta cu producatorul american de cosmetice Coty pentru preluarea unora dintre cele mai populare branduri ale sale de beauty intr-o tranzactie estimata la 7 miliarde de dolari.

"Suntem încântați de acest anunț. KKR este una dintre cele mai proeminente firme de investiții din lume cu un palmares exemplar. Ca și leader de piață, cu unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri în industria profesională de frumusețe, credem că acest parteneriat deschide noi oportunități pentru Wella, pentru oameni și pentru branduri’’, a declarat Sylvie Moreau, Președinta Coty Professional Beauty.

KKR este un pionier al fondurilor de investiții globale, cu peste 43 de ani de experiență în domeniu. Compania deține un palmares vast de investiții în zona brandurilor de larg cosum, inclusiv cele de beauty. Portofoliul său include 109 companii cu venituri de peste 157 miliarde de dolari anual și peste 637,500 de angajați. Având o prezență globală și rețele locale extinse, KKR are o capacitate dovedită de a susține branduri internaționale.

Citeste si:
Cel mai bine platiti oameni de pe Wall Street
Cel mai bine platiti oameni...

,,Suntem încântați de parteneriatul cu Coty în această perioadă de incertitudini globale, ajutându-i să devină o afacere mai puternică, mai agilă, prin achiziția unui pachet majoritar de acțiuni în Wella. Wella este un lider de piață, cu un portofoliu semnificativ de produse de păr profesionale și cu oportunități de creștere importante pe care să le realizăm în parteneriat cu echipa de management.’’, a declarat și Johannes Huth, Partener și Director al KKR EMEA.

KKR urmează să dețină 60% din acțiunile Wella și Coty 40%, asta ulterior realizării unui raport limitat de confirmare de due diligence și realizarea documentelor finale. Acest acord este așteptat să se semneze până la sfârșitul lunii Mai. Coty a achiziționat portofoliul de branduri profesionale de înfrumusețare si de păr în 2016 de la Procter & Gamble.

Sursa foto: By 4 PM production/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Sole Luxury Boutique, reduceri de pana la 60% de Black Friday
Setari Cookie-uri