Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că "incompetenţa" Chinei în gestionarea situaţiei create de epidemia de coronavirus a provocat o "crimă în masă mondială".

"Un nebun din China tocmai a publicat un comunicat care acuză pe toată lumea cu excepţia Chinei pentru virusul care a ucis sute de mii de persoane", a postat pe Twitter liderul de la Casa Albă, potrivit Agerpres. "Explicaţi-i vă rog acestui idiot că 'incompetenţa Chinei' şi nimic altceva, este ceea ce a provocat această crimă în masă mondială", a adăugat el.

Comentariile sale au venit după ce China a afirmat că SUA încearcă să abată atenţia de la propriile erori ale Washingtonului în gestionarea crizei COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al MAE chinez Zhao Lijian a spus că SUA încearcă să calomnieze China şi că a făcut un calcul greşit încercând să se folosească de China pentru a-şi evita propria responsabilitate.

Preşedintele chinez Xi Jinping a solicitat o evaluare independentă a răspunsului la pandemia de coronavirus sub conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii odată ce virusul va fi adus sub control şi a apărat modul în care Beijingul a gestionat pandemia

Sursa foto: Evan El-Amin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri