Autorităţile germane au comunicat că 47 de cetăţeni români se numără printre persoanele confirmate infectate cu COVID-19 de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, din Republica Federală Germania, potrivit unui comunicat MAE. Totodată, s-a decis închiderea abatorului de la Dissen.

MAE arată şi că pentru alţi 57 de cetăţeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. De asemenea, 23 de cetăţeni români angajaţi ai abatorului au avut rezultate negative la testare şi nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Ministerul precizează că în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autorităţile locale germane au comunicat aceste cifre în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea.

MAE indică faptul că autorităţile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetăţenilor români infectaţi, astfel încât niciunul dintre aceştia nu necesită îngrijiri medicale.

"Angajaţii abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană şi alte bunuri necesare", mai arată Ministerul Afacerilor Externe.

Germania a închis abatorul de la Dissen

Autorităţile germane au decis să închidă abatorul de la Dissen, după descoperirea unui focar de coronavirus în rândul angajaţilor, informează Reuters.

Abatorul din localitatea Dissen, nordul Germaniei, funcţiona deja la un nivel redus de activitate după descoperirea anterioară a coronavirusului, au precizat autorităţile din Osnabrueck. Însă după ce alţi 54 de muncitori de la acest abator au fost diagnosticaţi cu COVID-19, în cea de-a doua rundă de teste efectuate la această facilitate, autorităţile au decis să închidă abatorul pentru o perioadă de cel puţin două săptămâni, scrie Agerpres.

În România, Ministerul Afacerilor Externe a informat, joi, că se regăsesc şi cetăţeni români printre persoanele confirmate cu COVID-19 care îşi desfăşoară activitatea la compania de prelucrare a cărnii din localitatea germană Dissen, landul german Saxonia Inferioară.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a anunţat miercuri că Germania va înăspri reglementările din abatoare, interzicând subcontractarea activităţilor de prelucrare a cărnii prin agenţii, după ce mai mult de 600 de lucrători din această industrie au fost infectaţi cu noul coronavirus. Conform noilor reglementări, oamenii care lucrează în abatoare trebuie să fie angajaţi chiar de către companie, încheindu-se astfel practica de a-i angaja pe cei 200.000 de lucrători din sector prin lung lanţ de agenţii de subcontractare, ceea ce duce la scăderea salariilor.

Recentele focare cu noul coronavirus au atras atenţia asupra unui sector dependent de muncitorii din Europa de Est, în special din România, angajaţi deseori de subcontractori şi locuind în spaţii de cazare înghesuite, în apropierea unităţilor de procesare.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri