IGI: 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi că stăteau ilegal în România

Un număr de 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi că stăteau ilegal în România în urma unor acţiuni derulate, săptămâna aceasta, a informat Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

"În urma acţiunilor întreprinse, la nivel naţional, au fost depistaţi 40 de cetăţeni străini în şedere ilegală. Au fost emise 40 de decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 10 persoane fiind îndepărtate sub escortă până la frontiera de stat", a precizat IGI, scrie Agerpres.

Poliţiştii de imigrări au întreprins demersuri de luare în custodie publică a 10 cetăţeni străini până la îndepărtarea lor de pe teritoriul României.

Pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei, poliţiştii au aplicat cetăţenilor străini 21 de sancţiuni contravenţionale.

"În contextul reluării în totalitate a activităţilor de primire şi eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de şedere şi a rezidenţei cetăţenilor europeni, în această săptămână, au fost înregistrate peste 1.000 de cereri de prelungirea dreptului de şedere, iar 190 de europeni au solicitat documente de rezidenţă. De asemenea, au fost emise peste 260 de documente de şedere cetăţenilor străini şi beneficiarilor unei forme de protecţie", a anunţat IGI.

Principalele scopuri pentru care străinii au solicitat reşedinţa sau domiciliul pe teritoriul României sunt angajare în muncă şi conexe dreptului la unitatea familiei.

Poliţiştii de imigrări au primit peste 200 de solicitări de avize pentru angajarea în muncă a străinilor, cele mai multe pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

Pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea în muncă trei societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amendă, a menţionat IGI.

Pe linie de azil, au fost înregistrate cinci cereri, iar pentru alte şapte persoane a fost acordată protecţia internaţională. De asemenea, pentru 11 solicitanţi de azil au fost emise hotărâri de respingere a cererilor de acordare a unei forme de protecţie internaţională.

Citeste si:
Aproape 40 de persoane au fost expulzate in februarie din Romania
Aproape 40 de persoane au...

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri