Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza coronavirusului

Exporturile de ceasuri elveţiene au înregistrat în luna aprilie cel mai mare declin din ultimele două decenii, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a dus la închiderea fabricilor şi a magazinelor precum şi la interzicerea călătoriilor, transmite Bloomberg.

Datele statistice publicate marţi de Federaţia Industriei Elveţiene de Orologerie arată că exporturile de ceasuri au scăzut cu 81% în luna aprilie până la 81% până la 328,8 milioane franci (310 milioane dolari). Acesta este cel mai mare declin înregistrat în cel puţin ultimele două decenii, scrie Agerpres.

China a fost piaţa cu cele mai bune performanţe, în condiţiile exporturile au scăzut cu doar 16%, iar această piaţă a fost responsabilă pentru o treime din exporturile de ceasuri elveţiene. Majoritatea pieţelor au înregistrat un declin al exporturilor de peste 60%.

2020 - cel mai prost an

Producătorii elveţieni de ceasuri se pregătesc deja pentru un an 2020 care se anunţă a fi cel mai prost an din industria modernă a industriei de orologerie. La mijlocul acestei luni preşedintele Richemont, Johann Rupert, a tras un semnal de alarmă cu privire la "consecinţele economice grave" care ar putea persista pentru trei ani.

"Este puţin probabil ca tendinţele să se îmbunătăţească semnificativ până în ultima perioadă a acestui an", susţine Thomas Chauvet, analist la grupul bancar Citi, într-un raport trimis clienţilor.

Industria de orologerie reprezintă aproximativ 10% din exporturile totale ale Elveţiei şi asigură aproximativ 57.000 de locuri de muncă.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri