Un şofer de taxi din Singapore a fost condamnat la patru luni de închisoare din cauza unei postări pe Facebook despre care autorităţile au considerat că răspândeşte panica şi îndeamnă la cumpărături de teama impunerii unor noi restricţii împotriva răspândirii noului coronavirus.

Kenneth Lai Yong Hui, de 40 de ani, a postat un singur comentariu pe un grup de Facebook. "Mai bine v-aţi face provizii pentru următoarea lună", scria el, adăugând că guvernul intenţionează să închidă restaurantele şi cafenelele, iar supermarketurile vor funcţiona doar 2 zile pe săptămână - potrivit poliţiei care a primit o plângere pe numele său la 20 aprilie. Alţi membri ai grupului unde a postat acest mesaj i-au răspuns să nu mai răspândească astfel de zvonuri, potrivit Agerpres.

Taximetristul a şters comentariul după aproximativ 15 minute, însă procurorul public a solicitat ca acesta să primească o pedeapsă exemplară, pentru a-i descuraja şi pe alţi utilizatori de Facebook din Singapore să scrie astfel de comentarii.

În Singapore au fost câteva valuri de cumpărături "de panică" în ultimele 4 luni de luptă cu noul coronavirus, iar autorităţile au impus pedepse dure împotriva celor care încalcă regulile de izolare şi răspândesc dezinformări.

"Această luptă psihologică împotriva răspândirii fricii şi isteriei este la fel de importantă ca şi cea pentru a împiedica răspândirea COVID-19", a susţinut procurorul Deborah Lee în documentul prin care solicita sentinţa cu închisoarea pentru taximetrist.

În consecinţă, Kenneth Lai Yong Hui, care s-a reprezentat singur în faţa instanţei, a primit o pedeapsă "exemplară" de 4 luni de închisoare. În Singapore, răspândirea mesajelor pe care autorităţile le consideră false este pedepsită cu o amendă de până la 10.000 de dolari singaporezi (aproximativ 7.000 de dolari americani), cu închisoare pentru o perioadă care să nu depăşească trei ani, sau cu ambele.

Luna trecută, un bărbat care a încălcat un ordin de carantină cu 30 de minute înainte de expirarea sa şi a ieşit din casă pentru a-şi cumpăra o lipie, a fost amendat cu 1.000 de dolari. Un alt bărbat care a încălcat ordinul de a rămâne în casă pentru că s-a dus să mănânce supa preferată din coaste de porc a fost condamnat la 6 săptămâni de închisoare.

Sursa foto: joyfull / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri