Coreea de Sud a impus restricţii privind numărul de elevi în şcolile din Seul şi suburbiile sale, în încercarea de a stopa noile focare de coronavirus, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Creşele, şcolile primare şi colegiile din zona metropolitană Seul, unde locuieşte jumătate din populaţia ţării, vor putea găzdui doar unul din trei copii, iar restul vor urma cursuri la distanţă.

Coreea de Sud a fost la sfârşitul lunii februarie a doua cea mai afectată ţară de epidemia de coronavirus, însă guvernul de la Seul a reuşit să ţină situaţia sub control datorită unei strategii foarte elaborate de testare şi de urmărire a contactelor persoanelor infectate, strategie lăudată de numeroase alte ţări.

La începutul acestei luni, autorităţile sud-coreene începuseră ridicarea restricţiilor impuse pentru a încetini propagarea virusului SARS-CoV-2. Totuşi, ele au fost alertate recent de apariţia unor noi focare în capitala Seul şi suburbiile sale, determinând autorităţile să impună noi măsuri.

Muzeele, parcurile şi galeriile de artă s-au închis din nou vineri pentru două săptămâni, iar companiile sunt încurajate să reintroducă programul flexibil la locul de muncă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri