Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia în criză, anunță o creştere a economiei în primul trimestru

Economia suedeze a crescut în primele trei luni ale anului, în urma deciziei guvernului de a nu impune un blocaj complet pentru a limita răspândirea coronavirusului

Biroul de statistică al țării a raportat că produsul intern brut a crescut cu o rată anuală de 0,4% în primul trimestru, anunță CNBC, citat de Mediafax.

PIB a crescut cu 0,1%, ajustat sezonier în comparație cu trimestrul precedent. Un sondaj Reuters estima o contracție de 0,6%.

Suedia are cea mai mare rată de deces prin coronavirus din lume, potrivit Digi24.

Guvernul suedez a recomandat cetățenilor să rămână și să lucreze de acasă, dacă este posibil. De asemenea, a recomandat măsuri de distanțare socială, dar oamenii au putut merge la baruri și restaurante, iar elevii sub 16 ani continuă să meargă la școală.

Citeste si:
Ce arată primele rezultate în cazul „imunizării de grup” din Suedia...
Ce arată primele rezultate în...

Strategia încearcă să construiască imunitatea în grup, protejând în același timp categoriile cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă.

Până în prezent, Suedia a raportat 35.727 de cazuri de coronavirus, cu 4.266 de decese, conform datelor Johns Hopkins University.

În Suedia sunt mai multe infecții și victime Covid-19 față de toți vecinii săi nordici laolaltă - Finlanda, Danemarca, Norvegia și Islanda.

Citeste si:
Florin Cîțu: Jumătate din PSD era astăzi în puşcărie. Ce estimări...
Florin Cîțu: Jumătate din PSD...
Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Proteste la compania care deține abatorul unde s-au infectat 1.000 români
Setari Cookie-uri