Un sit arheologic de o imensă valoare a fost distrus în Australia

Un sistem de peșteri din Australia, unde de-a lungul timpului s-au făcut importante descoperiri, a fost distrus ca urmare a extinderii unei mine de fier. A fost detonat în ciuda imensei importanțe culturale și istorice nu doar pentru populația aborigenă, ci pentru întreaga lume.

Peșterile Defileul Juukan 1 și 2 din regiunea Pilbara, aflată în vestul Australiei, erau singurele dovezi din zonă ale așezărilor umane continue din ultima Eră Glaciară, arată Science Alert și IFL Science.

Din păcate, au fost distruse definitiv de compania Rio Tinto, care a dorit extinderea exploatării de minereu de fier.

Specialiștii în domeniu afirmă că "este o pierdere irecuperabilă pentru generațiile viitoare" atât la nivel mondial, cât și pentru populația aborigenă, care le considera sacre, scrie Ziare.com.

Peșterile au fost locuite de oameni încă de acum 46.000 de ani. De-a lungul timpului, săpături arheologice au dus la descoperirea unor artefacte surprinzătoare, precum o împletitură de păr uman, veche de 4.000 de ani, și mai multe obiecte sacre.

Citeste si:
Melbourne: Masca de protecție devine obligatorie în locurile publice
Melbourne: Masca de protecție...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

În ciuda descoperirilor din ultimii ani, compania avea acordul autorităților de a distruge peșterile încă din 2013, ca parte a planului de extindere, așa că a mers mai departe.

Sursa foto: Twitter / Ngaarda Media Pilbara

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri