Coronavirus | Brazilia șterge toate datele privind epidemia de pe platforma oficială

Președintele Braziliei Jair Bolsonaro a dispus ștergerea tuturor statisticilor de pe website-ul oficial, sub pretextul că ele nu reflectă situația reală în care se află acum țara. Brazilia este pe locul doi după SUA la numărul cazurilor de coroavirus în întreaga lume. scrie hotnews.ro.

Bilanțul cazurilor de coronavirus atinge pragul de 7 milioane în lume, potrivit bilanțului Reuters, în timp ce numărul deceselor a trecut de 400.000. În jur de 3,5 milioane de pacienți s-au vindecat, la nivel mondial.

Decizia de a șterge datele din Brazilia a fost pusă în aplicare de ministerul sănătății, în condițiile în care țara figurează pe locul doi, după SUA ca număr de cazuri de infecții, cu 676.494 de îmbolnăviri și 36.044 de decese, potrivit platformei worldometers.info.

Președintele Jair Bolsonaro, care s-a opus de la început restricțiilor economice și sociale, fiind în conflict cu propriul guvern și minimalizând impactul pandemiei, a susținut că statisticile respective de pe platforma covid.saude.gov.br nu reflectă starea actuală a țării. “Datele cumulative...nu reflectă situația curentă a țării”, a scris Bolsonaro pe twitter. “Alte acțiuni sunt în curs de derulare pentru a îmbunătăți modul în care sunt raportate cazurile și modul în care sunt confirmate diagnosticele”, a mai susținut el.

Citește mai multe pe hotnews.ro.

Citeste si:
Bani pentru parohii: Firea alocă peste 2,5 milioane de euro pentru...
Mai mulți bani pentru...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri