Cipru a primit primii turişti după ce frontierele sale au fost închise aproape trei luni din cauza noului coronavirus. Odată cu zborurile sosite din Bulgaria, Grecia şi Israel, aeroportul din Larnaca a recăpătat un aspect de viaţă după închiderea sa pentru orice avion decretată la 21 martie.

În Larnaca, pasagerii unui zbor de la Tel Aviv purtau cu toţii mască şi au fost scanaţi de o cameră termică pentru a detecta o posibilă febră, unul dintre simptomele bolii COVID-19, scrie Agerpres. Gelul hidroalcoolic era la îndemână, iar marcajele la sol indicau călătorilor unde să stea în aeroportul aproape gol.

Zborurile din 19 ţări au voie să aterizeze începând de marţi în insula mediteraneană, care a înregistrat până în prezent mai puţin de 1.000 de cazuri de noul coronavirus, dintre care 17 decese. Pentru a ajunge în insulă, călătorii trebuie să se prezinte cu un test negativ de COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de plecare.

"Toţi călătorii sosiţi din Israel cu primul zbor au urmat procedurile, au avut certificatele şi au completat chestionarul", a asigurat ministrul cipriot al transporturilor Yiannis Karousos, prezent la Larnaca pentru a întâmpina aceşti pasageri. Începând cu 20 iunie, numai persoanele sosite din una dintre cele 19 ţări vor trebuie să prezinte certificatul.

Nici Rusia şi nici Marea Britanie, ai căror cetăţeni reprezintă mai mult de jumătate din turişti în Cipru, nu se numără printre ţările considerate "sigure" de guvernul cipriot, care a promis să actualizeze această listă în mod regulat. Cu 3,97 milioane de vizitatori pe an la puţin sub un milion de locuitori, Ciprul, membru al Uniunii Europene, depinde foarte mult de turism (15% din PIB-ul său).

Pentru a încuraja turiştii să aleagă insula pentru vacanţele lor, Ciprul a anunţat recent că autorităţile vor acoperi toate costurile legate de o contaminare pe teritoriul său cu noul coronavirus. Vor fi acoperite cheltuielile aferente spitalizării unui turist care s-a îmbolnăvit de COVID-19, îngrijirea acestuia sau chiar mesele sale.

Sursa foto: MarinaDa / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri