Coreea de Nord a aruncat în aer biroul de legătură cu Coreea de Sud și amenință că va invada zona demilitarizată de la graniță

Coreea de Nord a avertizat că este gata să își trimită trupele în zona demilitarizată de la granița de sud, ca replica la activitatea unor grupări care s-au refugiat în Coreea de Sud și promovează materiale de propagandă împotriva dictaturii. La scurt timp după lansarea amenințărilor, regimul de la Phenian a aruncat în aer biroul de legătură cu autoritățile sud-coreene din orașul Kaesong situat la graniță, scrie HotNews.ro.

"Coreea de Nord a aruncat în aer sediul biroului de legătură de la Kaesong la ora locală 14:49" (06:49 GMT), a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului însărcinat cu relaţiile între cele două state coreene într-un comunicat difuzat online presei.

Biroul, amplasat pe teritoriul de nord, a fost inaugurat în 2018 pentru a ajuta la dialogul dintre cele două state, însă a fost evacuat în ianuarie ca urmare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Coreea de Nord a avertizat săptămâna trecută că va închide biroul de legătură transfrontalier şi că va lua măsuri suplimentare pentru a face Seulul "să sufere".

Kim Yo Jong, influenta soră a lui Kim Jong Un, a ameninţat, de asemenea, că va rupe acordul militar dintre cele două ţări dacă Seulul nu împiedică activiştii să trimită manifeste anti-Phenian peste frontieră.

Recent, sora liderului Kim Jong-un declara că a dat ordin armatei să fie gata pentru următorul pas, iar acum liderii armatei au transmis că sunt pregătiți să transforme granița într-o fortăreață, cu o vigilență militară sporită.

Citeste si:
Un sud-coreean a fost împușcat de către Coreea de Nord în apele...
Un sud-coreean a fost...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Tensiunile dintre cele două state s-au intensificat de ceva vreme din cauza unor manifeste care sunt trimise pe teritoriul Coreei de Nord, cu ajutorul unor baloane.

Relaţiile dintre cele două ţări vecine erau în impas, în pofida a trei summituri în 2018 între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in. Phenianul a suspendat majoritatea contactelor cu Sudul după eşecul summitului dintre Kim Jong Un şi preşedintele american, Donald Trump, în 2019, la Hanoi (Vietnam), care a lăsat în punct mort tratativele privind programul nuclear nord-coreean.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri