România în Spațiul Schengen: Parlamentul European a votat o rezoluție prin care cere măsuri în acest sens

Eurodeputații solicită Consiliului și statelor membre să își intensifice eforturile și să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România și Croația în spațiul Schengen. Solicitarea este inclusă într-o rezoluție prin care eurodeputații arată că revenirea rapidă la un spațiu Schengen deplin funcțional este necesară pentru a garanta libertatea de circulație și pentru a asigura redresarea economică a UE, scrie Hotnews.ro.

Deputații își exprimă îngrijorarea cu privire la continuarea controalelor la frontierele interne în spațiul Schengen și impactul acestora asupra oamenilor și a întreprinderilor, într-o rezoluție adoptată vineri cu 520 voturi pentru, 86 împotrivă și 59 abțineri.

Aceștia subliniază că o revenire rapidă și coordonată la o zonă Schengen pe deplin funcțională este de o importanță crucială pentru a garanta libertatea de circulație, una dintre principalele realizări ale integrării europene, precum și pentru a asigura redresarea economică a UE după pandemie.

Deputații resping orice acțiune bilaterală necoordonată a statelor membre ale UE și subliniază principiul nediscriminării în redeschiderea frontierelor.

Citește materialul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri