Celebrul şi controversatul festival anual al cărnii de câine s-a deschis în China, însă activiştii pentru drepturile animalelor speră că anul acesta va fi pentru ultima dată când acest festival are loc.

Festivalul din Yulin, oraş din sud-vestul Chinei, s-a deschis în pofida unei campanii guvernamentale împotriva sacrificării câinilor, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale acestor animale şi pentru reducerea riscurilor pentru sănătate în condiţiile epidemiei cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Acesta durează 10 zile şi atrage de obicei mii de vizitatori, dintre care mulţi cumpără câini pentru carne, animalele fiind ţinute în condiţii precare, înghesuite în cuşti.

Guvernul chinez pregăteşte noi legi pentru a interzice comerţul cu carne de animale sălbatice şi pentru protecţia animalelor de companie, iar activiştii pentru drepturile animalelor speră că aceasta va fi ultima ediţie a controversatului festival.

Organizarea festivalului, risc pentru sănătatea publică

"Sper că Yulin se va schimba, nu doar pentru binele animalelor, dar şi pentru sănătatea şi siguranţa oamenilor", a declarat Peter Li, activist chinez al organizaţiei pentru drepturile animalelor Humane Society International.

"Permiterea adunării unui număr mare de oameni pentru a comercializa şi consuma carne de câine în pieţe aglomerate şi restaurante în numele festivalului ridică un important risc pentru sănătatea publică", a mai susţinut el.

În luna aprilie, Shenzen a devenit primul oraş din China care a interzis consumul de carne de câine. Ministerul chinez al Agriculturii a decis, de asemenea, să clasifice câinii drept animale de companie şi nu ca animale pentru carne, deşi rămâne neclar cum va influenţa această reclasificare comerţul din Yulin cu carne de câine.

Zhang Qianqian, un alt activist pentru drepturile animalelor care s-a aflat sâmbătă la Yulin susţine că este doar o chestiune de timp până când acest festival controversat va fi interzis.

"Din ceea ce am înţeles din conversaţiile noastre cu comercianţii de carne de câine, conducătorii (politici) au declarat că în viitor nu va mai fi permis consumul de carne de câine. Însă interzicerea acestui consum este o măsură dificilă şi va necesita timp", a precizat el.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri