Poliţia italiană a anunţat o captură record de 14 tone de amfetamine, sub forma a 84 milioane de comprimate de captagon, produse în Siria de gruparea Stat Islamic (SI), informează AFP.

Stupefiantele au fost confiscate în portul Salerno (la sud de Napoli) şi au o valoare de 1 miliard de euro pe piaţa neagră, arată comunicatul poliţiei italiene, care vorbeşte despre 'cea mai mare captură de amfetamine la nivel mondial', scrie Agerpres.

Potrivit anchetei conduse de parchetul din Napoli, drogurile se găseau în trei containere suspecte, în care se aflau cilindri de hârtie şi maşini de uz industrial.

Cilindrii de hârtie în mai multe straturi, cu o înălţime de 2 metri şi un diametru de 1,4 metri, fabricaţi probabil în Germania, permiteau ascunderea, în fiecare dintre ei, a circa 350 kg de comprimate în straturile interioare, fără a putea fi detectate prin scanner.

Comprimatele erau marcate cu simbolul 'captagon', un medicament clasat ca stupefiant, cunoscut şi sub denumirea de 'drogul jihadului', mai precizează anchetatorii.

'Se ştie că SI îşi finanţează activităţile teroriste mai ales prin traficul de drog sintetic produs în Siria, care, din acest motiv, a devenit în ultimii ani primul producător mondial de amfetamine', subliniază comunicatul poliţiei italiene.

Sursa foto: By photopixel / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri