"Mica Sirenă", o celebră statuie din Copenhaga, vandalizată cu mesajul "Peşte Rasist"

Poliţia daneză anchetează un act de vandalism care a vizat celebra statuie "Mica Sirenă" din Copenhaga, ce are o înălţime de 1,25 metri, a anunţat presa locală. Mesajul "Peşte Rasist" a fost scris cu un pulverizator de vopsea pe stânca pe care a fost montată statuia.

Nu este cunoscut cu exactitate momentul în care a avut loc incidentul, însă celebra statuie daneză a fost de-a lungul anilor ţinta unor vandali şi protestatari, care au vopsit-o în diverse culori şi chiar i-au tăiat capul şi unul dintre braţe. La un moment dat, "Mica Sirenă" a fost drapată cu o burka, potrivit Agerpres.

În ianuarie, mesajul "Free Hong Kong" a fost scris cu vopsea roşie la baza statuii. Statuia "Mica Sirenă", inspirată din povestirea omonimă a scriitorului danez Hans Christian Andersen, a fost inaugurată în portul din Copenhaga în anul 1913.

Recent, şi alte statui din Danemarca au fost vandalizate, inclusiv statuia misionarului danezo-norvegian Hans Egede din Copenhaga, care a fost vopsită în roşu. Hans Egede este creditat cu înfiinţarea oraşului Nuuk, capitala Groenlandei, în 1728.

Citeste si:
Careless Beauty vizeaza deschiderea unui centru in Copenhaga
Povestea antreprenoriala cu...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri