Frontiera dintre cele două cele mai populate state din Australia va fi închisă începând de marţi pentru o perioadă nedeterminată, autorităţile încercând astfel să ţină sub control un focar de coronavirus din oraşul Melbourne, informează Reuters.

În urma deciziei anunţate luni, este pentru prima dată când frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales (NSW) este închisă în ultimii o sută de ani. Ultima oară când autorităţile au restricţionat deplasările între cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

''Este decizia corectă, decizia potrivită în acest moment, având în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte limitarea răspândirii acestui virus'', a declarat reporterilor din Melbourne premierul statului Victoria, Daniel Andrews, scrie Agerpres.

Iniţiativa va fi, însă, o lovitură dată redresării economice a Australiei care se îndreaptă spre prima recesiune din aproape trei decenii, notează Reuters.

Numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate în Melbourne, capitala statului Victoria, a crescut în ultimele zile, ceea ce a determinat autorităţile să pună în aplicare măsuri stricte de distanţare fizică în 30 de suburbii şi să dispună carantina în nouă blocuri de locuinţe publice.

Statul a raportat peste noapte 127 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, cea mai mare creştere de la o zi la alta de la începutul pandemiei. De asemenea, au fost raportate două decese, primele consemnate la nivel naţional în peste două săptămâni. În urma acestora, bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 în Australia a ajuns la 106.

Premierul din NSW, Gladys Berejiklian, a declarat că nu există o intenţie imediată de redeschidere a frontierei, unde vor fi desfăşurate patrule militare pentru prevenirea trecerilor ilegale, începând din noaptea de luni spre marţi, de la 23:59 ora locală.

Berejiklian a precizat că oamenii vor putea să solicite permise zilnice pentru trecerea frontierei, dar a adăugat că vor exista întârzieri de circa trei zile în emiterea acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri