Raport Oficial: Condiții de cazare precare pentru angajații abatorului din Germania

În urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru majoritatea angajaţilor est-europeni din focarul de coronavirus de la abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, s-au consemnat aproape 1.900 de deficienţe, a informat ministrul sănătăţii din landul Renania de Nord-Westfalia, Karl-Josef Laumann, scrie Agerpres.

Conform raportului prezentat de ministru în parlamentul landului, s-au constatat supraaglomerare, mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare "catastrofale", nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului.

Peste 1.500 de lucrători de la Toennies, majoritatea din Bulgaria, Polonia şi România, au fost depistaţi ca purtători de coronavirus.

La trei săptămâni după ce abatorul a fost închis, municipalitatea din Rheda-Wiedenbrueck a anunţat că a permis firmei să îşi reia treptat activitatea. Personalul administrativ - circa 400 de angajaţi - poate reveni la serviciu, dar compania a comunicat că iniţial va fi vorba doar de un număr mic de persoane.

"Mulţi dintre angajaţii noştri sunt încă în carantină", a declarat purtătorul de cuvânt al Toennies, Andre Vielstaedte, în seara aceleiaşi zile.

Citeste si:
Românii ar fi dispuşi să treacă prin restricţii, în cazul unui al...
Românii ar fi dispuşi să...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Laumann a precizat că la sfârşitul lui mai au fost inspectate circa 650 de clădiri, unde erau cazaţi 5.300 de oameni.

"A fost necesară evacuarea a patru apartamente, din cauza deficienţelor structurale grave şi a pericolelor pentru sănătate", a arătat el.

Vezi și: Revine carantina în regiunea din Germania unde se află abatorul cu sute de români infectați cu coronavirus

În privinţa cazării muncitorilor agricoli, de asemenea în mare parte est-europeni, s-au găsit mai puţine neajunsuri. Laumann a menţionat că inspecţiile au fost posibile doar în contextul epidemiei de COVID-19, în mod obişnuit autorităţile din subordinea sa neputând face astfel de verificări. De aceea, premierul a cerut modificarea legislaţiei în această privinţă.

Citeste si:
Muncitorii români, indispensabili în Italia. Fermierii: Plătim noi...
Muncitorii sezonieri români,...

Până la sfârşitul lui mai, fuseseră controlate 250 de unităţi agricole şi clădiri unde erau cazaţi aproape 5.800 de muncitori sezonieri din sectorul respectiv. S-au constatat circa 170 de deficienţe minore.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri