Un număr de 13 ţări, printre care Franţa şi Marea Britanie, s-au declarat îngrijorate pentru zecile de mii de marinari blocaţi în larg din cauza pandemiei de coronavirus şi au cerut relaxarea regulilor privind înlocuirea echipajelor, transmite Agerpres.

Cele 13 state care au participat la o videoconferinţă dedicată înlocuirii echipajelor au încurajat cele 174 de state membre ale Organizaţiei Maritime Internaţionale (OMI) să "îi considere pe marinari drept "muncitori cheie" care furnizează un serviciu esenţial", în ideea de a putea obţine o derogare de la regulile obişnuite care, în opinia celor 13 ţări, gripează comerţul mondial.

"În contextul pandemiei de Covid-19, înlocuirea echipajelor este foarte dificil de organizat de mai mult de trei luni, din cauza diverselor constrângeri: închiderea frontierelor, dificultăţi în obţinerea de vize, reducerea importantă a numărului de zboruri comerciale, la care s-a adăugat intrarea în carantină", a concluzionat reprezentantul francez la OMI.

Începând din luna martie, industria mondială a transportului maritim estimează că doar 25% din înlocuirile de echipaje care erau programate au şi avut loc, reamintesc cele 13 ţări. "Cel puţin 200.000 de marinari trebuie repatriaţi imediat iar mulţi dintre ei ar fi trebuit să ajungă acasă de mult timp", adăugă ţările respective.

Semnatarii declaraţiei propun de exemplu "autorizarea unor scutiri de la carantină sau restricţii similare" pentru deplasarea marinarilor în ideea de a putea înlocui echipajele sau "derogări, scutiri sau alte relaxări pentru vize sau documentele cerute în mod obişnuit marinarilor".

Cele 13 ţări semnatare ale declaraţiei sunt:

  • Danemarca,
  • Germania,
  • Grecia,
  • Indonezia,
  • Olanda,
  • Norvegia,
  • Filipine,
  • Arabia Saudită,
  • Singapore,
  • Emiratele Arabe Unite,
  • SUA.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri