Noutăţi în Vatican pe tema combaterii pedofiliei: a fost aprobat un vademecum/ghid care lărgeşte sfera raportărilor, scrie publicația italiană Il Giornale, citată de G4Media.

Principala noutate constă în faptul că Sfântul Scaun va trebui să ia în considerare și reclamaţiile anonime. Deoarece cazurile de presupus abuz sexual asupra minorilor sau adulților vulnerabili nu pot fi considerate false fără verificări suplimentare. Aceasta pare a fi motivul care se află în spatele prevederii Congregației pentru Doctrina Credinței, prezidată de cardinalul spaniol Luis Francisco Ladaria Ferrer.

Pontificatul Papei Francisc, care-l continuă în acest sens pe cel al lui Benedict al XVI-lea, reformează juridic aspectele legate de lupta împotriva pedofiliei.

De exemplu: în Vatican, într-un an au fost primite aproximativ o mie de plângeri. Este posibil ca, adăugându-le şi pe cele anonime, numărul să fie mai mare.

Motiv pentru care Sfântul Scaun a tras următoarea concluzie: „Anonimatul reclamantului nu înseamnă neapărat că știrea este falsă; cu toate acestea, din motive ușor de înțeles, este necesar să se utilizeze multă prudență în a lua în considerare acest tip de știri care nu ar trebui deloc încurajate. În același mod, nu este recomandabil să aruncăm din start știrile care provin din surse a căror credibilitate poate părea, la prima vedere, îndoielnică”.

Sursa foto: Pierre Voisin/Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri