Coronavirus în Spania: Guvernul regional din Madrid este acuzat de genocid

Coronavirusul pare să fie sub control în vestul Europei, dar experții avertizează că e posibil un al doilea val de îmbolnăviri, pentru că unii oameni nu mai respectă regulile. Pe insula spaniolă Mallorca, sute de turiști au fost filmați distrându-se pe străzi. Dansau fără măști, prea aproape unii de alții, așa că a fost nevoie de intervenția poliției pentru a pune capăt petrecerii. Astfel de scene au scandalizat comunitatea, deoarece Spania e în topul țărilor cu cele mai multe decese provocate de COVID-19. Mai exact, aproximativ 30.000, scrie Digi24.

La începutul crizei, auzeai doar laude pentru medici și asistente. Acum, însă, a venit rândul protestelor, mai ales la adresa politicienilor dintr-o țară marcată de miile de morți din căminele de bătrâni unde a lovit crunt coronavirusul.

La început, cei responsabili au subestimat virusul și au comis erori fatale. Și a mai contat și partea politică.

În Spania, sistemul sanitar local e gestionat de fiecare provincie în parte. La Madrid, responsabilitatea aparține guvernului regional condus de conservatoarea Isabel Ayuso.

Guvernul spaniol, acuzat de Genocid

Până la sfârșitul lunii martie, spitalele nu mai făceau față. Tot mai mulți pacienți ajungeau în terapie intensivă, ceea ce a împins sistemul în pragul colapsului. Așa că spitalele au primit ordin să nu mai interneze rezidenții azilurilor de bătrâni, a scris presa locală.

Citeste si:
Guvernul spaniol insistă asupra carantinei totale pentru Madrid
Guvernul spaniol insistă...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Asociația pentru Protejarea Pacienților vrea să dea în judecată guvernul regional din Madrid - la fel și Ana Ariza, una dintre persoanele care și-a pierdut părinții. Pentru președintele organizației, Carmen Flores, evenimentele sunt scandaloase - circa 20.000 de oameni au murit în casele de bătrâni din Spania din cauza virusului.

Cert este că decesele din casele de bătrâni ale Spaniei au devenit o traumă națională.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri