Liberté, égalité, fraternité! Sunt trei cuvinte pe care le înțelegem chiar dacă sunt rostite în franceză. Mesajul pe care îl transmite acest motto atât de cunoscut al francezilor este, pe scurt, unitate. Președintele Emmanuel Macron este unul dintre cei mai activi lideri din politica internațională, chiar dacă ideile lui nu sunt pe placul tuturor. Trimisul lui la București, doamna ambasador Michele Ramis, a dezvăluit că un trimis special al președintelui Emmanuel Macron urmează să vină în România, când condițiile o vor permite, pentru a explica filosofia Franței, care pledează pentru reluarea dialogului dintre UE și Rusia, scrie Digi24.

Pentru că pandemia îngreunează călătoriile, preşedintele Franţei a avut un dialog online cu preşedintele Rusiei. Deşi Uniunea Europeană îşi menţine sancţiunile asupra Federaţiei Ruse, Emmanuel Macron consideră că cele două entităţi au nevoie de mult dialog ca să-şi rezolve problemele. El a şi anunţat, de altfel, că va face o vizită la Moscova anul acesta, să continue discuţiile începute cu Vladimir Putin despre securitatea Europei.

”Absenţa dialogului nu duce la un plus de securitate. Rusia este o ţară mare, este membru al Consiliului de Securitate (n.r. - al ONU), care este actor în criza regională, mă gândesc la Siria, la Libia. Rusia trebuie să fie în mediul său, trebuie să fie actor în rezolvarea acestor crize, deci noi credem că absenţa dialogului cu Rusia nu a dus la condiţii de securitate mai bune, dimpotrivă. Noi credem că absenţa dialogului a dus la creşterea potenţialului crizei”, a declarat Michele Ramis, diplomat francez.

În plus, aceasta a adăugat că Uniunea Europeană are şi ea principii pentru dialogul cu Rusia, de exemplu acordul de la Minsk. În plus, Ramis a precizat că motivele reluării dialogului cu Rusia vor fi prezentate și în România, în momentul în care situația o va permite.

”Avem un reprezentant special al preşedintelui, care în timpul pandemiei a parcurs diferite etape pentru a explica meritele acestei politici. Sper că va putea să vină și aici, în România, trebuia să vină, dar din cauza pandemiei vizita sa a fost decalată, pentru a explica României fundamentul acestui dialog, lucrurile bune la care ne putem aștepta, beneficiile la care ne putem aștepta, dacă este făcut cu rigoare, cu exigență și cu luciditate”, a mai spus Michele Ramis.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri