Când "destul" devine "prea mult": cum a făcut Jeff Bezos 13 MLD. dolari într-o singură zi

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din întreaga lume, a făcut un salt uriaș ieri de 13 miliarde de dolari, ceea ce a reprezentat cel mai mare avans realizat într-o singură zi în istorie de către o persoană, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires.

Poate că economia la nivel global suferă din cauza pandemiei de Covid-19, dar nu și portofelul lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon. Acum averea sa a ajuns la 189 miliarde de dolari, un nou record pentru cea mai bogată persoană din lume.

În spatele său, în clasamentul Bloomberg Billionaires, se află Bill Gates cu o avere de "numai" 118 miliarde de dolari. În același timp, performanța de ieri a fondatorului Microsoft nici nu se poate compară cu cea a lui Jeff Bezos, averea lui Bill Gates cunoscând o apreciere de doar 671 milioane de dolari.

Recent, presa a scris faptul că averea lui Jeff Bezos este mai mare și decât Produsul Intern Brut al Ungariei, care în 2019 era de aprope 161 de miliarde de dolari, potrivit datelor de la Banca Mondială. Dar, și peste capitalizarea de piață a unor giganți precum Exxon, Nike sau McDonald's.

Averea lui Bezos depinde de prețul acțiunilor retailerului online, din moment ce Bezos deține 57 de milioane de acțiuni la Amazon, reprezentând 12% din companie. Prețul acestora a crescut cu aproape 8% comparativ cu decembrie 2019, datorită cererii pentru comerțul online, pe fondul pandemiei de Covid-19.

Citeste si:
Amazon își ia mașini electrice de la Mercedes-Benz pentru livrările...
Amazon își ia mașini...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Ca urmare, averea lui Jeff Bezos, în vârstă de 56 de ani, s-a umflat precum un balon cu 74 de miliarde de dolari în 2020, până la 189,3 miliarde de dolari, în pofida faptului că Statele Unite au intrat în cea mai severă scădere economică de la Marea Criză din 1933. Mackenzie Bezos, fosta sa soție, a câștigat luni 4,6 miliarde de dolari și este acum a 13-a cea mai bogată persoană din lume.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri