Record de noi cazuri de Covid în Ucraina: peste 1.000 de infectări într-o zi

Ucraina a raportat 1.197 de noi cazuri de coronavirus la 29 iulie, un număr record de infectări pentru o zi, a anunţat Consiliul pentru securitate şi apărare, scrie Agerpres.

Numărul de noi infectări zilnice a crescut semnificativ în ultimele două luni după ridicarea treptată a restricţiilor, care a început la sfârşitul lunii mai.

Ministrul Sănătăţii, Maxim Stepanov, a spus că 248 de persoane au fost internate în spital în ultimele 24 de ore, număr de asemenea record.

"Putem impune orice restricţii, putem vorbi despre reguli şi le putem introduce, însă nu au nicio valoare dacă nu le respectăm", a spus el într-un discurs televizat.

Numărul total de cazuri a crescut la 68.794, dintre care 1.673 de decese. Până la 30 iulie, 38.154 de persoane infectate s-au recuperat.

Citeste si:
Un bărbat care susține că are o bombă la el s-a baricadat într-o...
Un bărbat care susține că are...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Guvernul ucrainean a prelungit în această săptămână până la 31 august restricţiile la nivel naţional, cerând populaţiei să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare socială în restaurante şi spaţii publice.

În acelaşi timp, le va permite regiunilor să relaxeze individual regimul de restricţii acolo unde se poate face acest lucru.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri