Bill Gates spune că majoritatea testelor anti- Covid-19 sunt o pierdere de vreme

Bill Gates, fost CEO și fondator al gigantului Microsoft, a criticat dur testările contra infecției cu noul coronavirus (Covid-19), într-un interviu acordat CNBC, afirmând că majoritatea dintre acestea sunt mai degrabă o pierdere de timp, în contextul în care durează mult prea mult pentru a obține rezultatele astfel încât cei bolnavi să se autoizoleze.

Miliardarul, care în prezent, se ocupă cu activități filantropice, consideră că oamenii ar trebui să obțină rezultate mai repede, astfel încât să își poată „schimba comportamentul rapid și să nu infecteze alte persoane". În opinia sa, un test pentru care durează mai mult de 48 de ore pentru a obține rezultate constituie, mai degrabă, "o pierdere de vreme".

Mai mult, Bill Gates a criticat și faptul că acestea sunt plătite din buzunarul celor testați, deși ajung târziu. „În acest moment, când trebuie aștepți mai mult de trei zile, uneori chiar șapte zile pentru a face un test, nimeni nu ar trebui să plătească nici un dolar pentru asta. Este o nebunie".

Potrivit CNBC, timpul mediu de așteptare pentru a primi rezultatele unui test anti-Covid-19 este, în prezent, în Statele Unite, mai mare de două zile pentru pacienții cu prioritate maximă, inclusiv cei deja spitalizați și angajații din sistemul medical. Pentru toți ceilalți, timpul de așteptare ajunge la 7 zile.

"Trebuie să prioritizam, că oamenii din comunitățile cu venituri mici, care prezintă cel mai mare risc, vor primi aceste rezultate în termen de maximum 24 de ore", a mai spus Bill Gates, fondator al Fundației Bill și Melinda Gates.

Citeste si:
Ce spune Bill Gates despre teoriile conspirației
Ce spune Bill Gates despre...

Statele Unite au trecut pragul de 150.000 decese cauzate de COVID -19

SUA, de departe cea mai afectată ţară din lume, au anunţat la sfârşitul lunii februarie primul deces cauzat de noul coronavirus. Peste 4,38 milioane de cazuri de infecţie cu noul coronavirus au fost înregistrate în SUA de la începutul pandemiei, potrivit bilanţurilor difuzate de universitatea din Baltimore.

Cu 150.034 de morţi la ora locală 15:55 (19:55 GMT), echivalentul populaţiei oraşului Savannah, Georgia, Statele Unite se află cu mult înaintea Braziliei (88.539), a Regatului Unit (45.878), Mexicului (44.876) şi a Italiei (35,123).

Pandemia a făcut cel puţin 660.787 de morţi în întreaga lume de la sfârşitul lunii decembrie, potrivit unui bilanţ AFP stabilit din surse oficiale.

Citeste si:
Coronavirus | 24 februarie: Bucureștiul are cele mai multe cazuri noi
Coronavirus | 24 februarie:...
Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri