Noi restricţii au fost impuse locuitorilor din unele zone din nordul Angliei, din cauza unei recrudescenţe a cazurilor de contaminare cu noul coronavirus, măsură anunţată de guvern cu doar câteva ore înainte de intrarea ei în vigoare, informează Agerpres.

Locuitorii din comitatul Greater Manchester, din unele zone ale comitatelor East Lancashire şi West Yorkshire au primit interdicţia de a se întâlni cu alte persoane în interiorul locuinţelor şi în grădinile lor. Ei pot totuşi să se ducă la baruri şi restaurante, dar nu au dreptul să se amestece cu membrii altor familii.

Întâlnirile în parcuri rămân autorizate.

"Luăm această decizie cu inima strânsă, dar observăm rate în creştere de COVID-19 în Europa şi suntem hotărâţi să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura securitatea populaţiei", a declarat ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pe Twitter.

Cu aproape 46.000 de decese ale persoanelor testate pozitiv pentru noul coronavirus, Regatul Unit raportează cel mai încărcat bilanţ al pandemiei de COVID-19 în Europa.

Noua măsură vizează circa 4 milioane de persoane. Ea a intrat în vigoare la miezul nopţii de joi spre vineri, după ce fusese anunţată cu puţin timp înainte, ceea ce a suscitat criticile opoziţiei.

"Nimeni nu cotestă aplicarea măsurilor locale pentru a reduce transmiterea cazurilor de coronavirus. Dar anunţarea măsurilor care afectează potenţial milioane de persoane târziu seara pe Twitter reprezintă un nou eşec de comunicare al guvernului în timpul acestei crize", a reacţionat şeful Partidului Laburist, Keir Starmer, pe aceeaşi reţea de socializare.

În schimb, primarul laburist al oraşului Manchester, Andy Burnham, a apreciat vineri pe canalul Sky News că decizia guvernului este "cel mai bun lucru de făcut" pentru că "situaţia s-a schimbat în Greater Manchester în cursul săptămânii trecute", cu o creştere a numărului de cazuri.

Matt Hancock a apărat modul de comunicare al guvernului. "Când te confrunţi cu o pandemie ca aceasta, este important uneori să reacţionezi rapid", a declarat el la Sky News. El a adăugat că măsuri de acelaşi tip ar putea fi luate şi în alte părţi ale Angliei dacă va fi necesar.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri