Donald Trump a anunțat că va interzice aplicația TikTok pe teritoriul SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri seară că va interzice aplicația TikTok în Statele Unite, relatează CNN.

„În ceea ce priveşte TikTok, îi interzicem în Statele Unite”, a declarat Donald Trump, în timp ce se afla la bordul avionului Air Force One.

„Ei bine, am această autoritate”, a completat președintele american, scrie Digi24.

CNN precizează că personalul din Administrația Trump care se ocupă de acest subiect se aștepta ca președintele să semneze un ordin care să forțeze ByteDance, compania care deține platforma, să vândă operațiunile TikTok către SUA.

Mișcarea ar duce la rezolvarea chestiunilor de siguranță națională în legătură cu aplicația. ByteDance a început deja să facă unele schimbări și consideră să vândă pachetul de acțiuni majoritare. Însă, Donald Trump a respins ideea unei tranzacții.

Citeste si:
Dezbatere DWF & GUN Media: Tik Tok și Pinterest sunt ”rising stars”...
Dezbatere DWF & GUN Media:...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Potrivit The New York Times, Microsoft considera să cumpere acțiunile, dar gigantul american a refuzat să facă declarații pe acest subiect, relatează CNN Business.

Criticii aplicației spun că TikTok colectează informațiile utilizatorilor din SUA, care ajung la guvernul comunist de la Beijing. Platforma a spus că serverele sale sunt în afara Chinei și că, oricum, ar refuza orice cerere de informații.

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri