Grupul francez Sanofi şi grupul britanic GlaxoSmithKline vor furniza Statelor Unite 100 de milioane de doze ale unui vaccin experimental pentru noul coronavirus, a anunţat administraţia Trump.

Acordul prevede că guvernul american va plăti celor doi producători farmaceutici până la 2,1 miliarde de dolari pentru furnizarea unui număr de vaccinuri suficient pentru 50 de milioane de oameni, cu opţiunea de achiziţie a altor 500 de milioane de doze

.Achiziţiile Statelor Unite vor avea loc în cadrul programului Operation Warp Speed, care are ca obiectiv să aducă pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 înainte de sfârşitul acestui an.

Te poate interesa și: Vaccin pentru Europa. UE rezervă 300 de milioane de doze de vaccin de la grupul Sanofi

”Investiţia de astăzi susţine cel mai recent vaccin candidat al nostru, un produs dezvoltat de Sanofi şi GSK, ale cărui studii clinice şi producţie sunt în curs, cu posibilitatea de a aduce sute de milioane de doze sigure şi eficace poporului americn”, a declarat Alex Azar, secretar al Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Acordul, anunțat de Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane al SUA și Departamentul Apărării, arată un cost de aproximativ 42 de dolari pentru o persoană.

Totodată, producătorii de medicamente au mai spus că sunt în discuții avansate pentru a furniza până la 300 de milioane de doze de vaccin experimental pentru cele 27 de țări din Uniunea Europeană.

Noul coronavirus, care a apărut prima oară în China, a infectat 4,5 milioane de oameni în Statele Unite şi a omorât peste 152.000 de americani, potrivit datelor obţinute de Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri