Sanofi şi GlaxoSmithKline vor furniza SUA 100 de milioane de doze ale unui vaccin experimental

Grupul francez Sanofi şi grupul britanic GlaxoSmithKline vor furniza Statelor Unite 100 de milioane de doze ale unui vaccin experimental pentru noul coronavirus, a anunţat administraţia Trump.

Acordul prevede că guvernul american va plăti celor doi producători farmaceutici până la 2,1 miliarde de dolari pentru furnizarea unui număr de vaccinuri suficient pentru 50 de milioane de oameni, cu opţiunea de achiziţie a altor 500 de milioane de doze

.Achiziţiile Statelor Unite vor avea loc în cadrul programului Operation Warp Speed, care are ca obiectiv să aducă pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 înainte de sfârşitul acestui an.

Te poate interesa și: Vaccin pentru Europa. UE rezervă 300 de milioane de doze de vaccin de la grupul Sanofi

”Investiţia de astăzi susţine cel mai recent vaccin candidat al nostru, un produs dezvoltat de Sanofi şi GSK, ale cărui studii clinice şi producţie sunt în curs, cu posibilitatea de a aduce sute de milioane de doze sigure şi eficace poporului americn”, a declarat Alex Azar, secretar al Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Citeste si:
Vaccin pentru Europa. UE rezervă 300 de milioane de doze de vaccin
Vaccin pentru Europa. UE...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Acordul, anunțat de Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane al SUA și Departamentul Apărării, arată un cost de aproximativ 42 de dolari pentru o persoană.

Totodată, producătorii de medicamente au mai spus că sunt în discuții avansate pentru a furniza până la 300 de milioane de doze de vaccin experimental pentru cele 27 de țări din Uniunea Europeană.

Noul coronavirus, care a apărut prima oară în China, a infectat 4,5 milioane de oameni în Statele Unite şi a omorât peste 152.000 de americani, potrivit datelor obţinute de Reuters.

Citeste si:
Ce pregatesc producatorii de medicamente Roche, Sanofi si GSK
Ce pregatesc producatorii de...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri