VIDEO Explozii în lanț în Beirut: mii de protestatari au ieșit pe străzi cerând revoluție

La patru zile de la catastrofa din Beirut, șocul tragediei s-a transformat în furie. Mii de libanezi au ieșit în stradă și au cerut demisia politicienilor de la putere. La un moment dat, protestele au degenerat și manifestanții s-au luat la bătaie cu polițiștii, ulterior atacând clădiri guvernamentale. Pe una dintre ele au vrut să o transforme în „sediul Revoluției”. Evenimentele au degenerat, pe măsură ce s-a lăsat seara. Un polițist a murit și peste 200 de manifestanți au fost răniți. Între timp, în Parlament, mai mulți deputați au dat semnalul pe care îl cer și oamenii în stradă: și-au dat demisiile și au îndemnat la construirea unui „nou Liban”, scrie Digi24.

Mai multe clădiri guvernamentale au fost devastate sâmbătă seara., iar mii de oameni au fost pe străzi îndemnând la revoluție și cerând răzbunare.

În timpul protestelor, Ministerul de Externe, Ministerul Mediului și Ministerul Economiei au fost ocupate de manifestanți furioși. Și sediul Asociației Bancare, pe care protestatarii o învinuiesc pentru criza economică a țării, a fost ocupat de manifestanți și incendiat.

Sursa Video: Digi24.ro

Citeste si:
BREAKING! Incendiu masiv în portul din Beirut
Incendiu masiv în portul din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sunt cel puțin 238 de răniți în capitala Libanului, potrivit celui mai recent bilanț, printre care și un polițist. Ambasada SUA în Liban a postat pe Twitter un mesaj în sprijinul protestelor antiguvernamentale ce zguduie capitala Beirut, încurajând demonstrațiile pașnice, dar subliniind că „poporul libanez a suferit prea mult şi merită să aibă lideri care îl ascultă”.

Sursa foto: www.aljazeera.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri