Pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19 la nivel mondial, Fundația Bill & Melinda Gates a donat 150 de milioane de dolari celui mai mare producător de vaccinuri din lume, Serum Institute of India. Această donație va face ca viitorul vaccin să coste doar 3 dolari, scrie Forbes.

În plus, fundaţia lui Gates spune că va oferi transport gratuit pentru dozele care trebuie să ajungă în zonele sărace ale planetei.

Nu e prima oară când Bill Gates se implică în producţia vaccinurilor. În ultimii 20 de ani, fundaţia sa a cheltuit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea diverselor vaccinuri, 350 de milioane fiind investiţi numai în vaccinul anti-Covid.

„Încercăm să ne asigurăm că vaccinul va fi disponibil nu numai în ţările bogate, dar şi în ţările în curs de dezvoltare şi va fi în beneficiul tuturor dacă obţinem asta”, a declarat miliardarul.

Cercetători din întreaga lume dezvoltă peste 165 de vaccinuri împotriva coronavirusului, potrivit unui raport al New York Times, iar 28 de vaccinuri sunt deja în teste pe oameni. Deși vaccinurile necesită în mod normal ani de cercetare și testare înainte de aprobare, oamenii de știință speră să producă un vaccin sigur și eficient până în 2021.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri