Comisarul european pentru Sănătate anunţă când ar putea fi disponibil un vaccin împotriva COVID-19

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, potrivit dpa.

"Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor", a declarat Kyriakides pentru ediţia online a Handelsblatt, scrie Agerpres.

Un vaccin nu ar rezolva toate problemele dintr-o dată, dar ar permite revenirea treptată la normalitate odată cu vaccinarea unei "mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc", a spus ea.

Comisarul european pentru sănătate a remarcat de asemenea un număr crescând de focare mai mici sau mai mari de coronavirus în mai multe state membre ale UE.

Stella Kyriakides a recomandat guvernelor să procedeze la "izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate".

Citeste si:
Director OMS: Trebuie să ne asigurăm că oamenii sunt vaccinați în...
OMS vrea 2 miliarde de doze...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

România a cerut deja 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la UE

Ministrul român al Sănătății, Nelu Tătaru a anunţat că România a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul.

Tătaru a precizat că în primul rând vor fi vaccinaţi cei care fac parte din categoriile cele mai expuse. „Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni - n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”, a spus Nelu Tătaru.

În acest moment, toate statele din lume încearcă să-şi asigure un număr cât mai mare de doze din viitorul vaccin anti-COVID.

Citeste si:
Ce rezultate ar avea vaccinul rusesc anti-COVID: 300 de voluntari...
Ce rezultate ar avea vaccinul...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri