Guvernul din Liban ar urma să demisioneze luni. Decizia vine la mai puțin de o săptămână de la exploziile din Beirut și ca urmare a protestelor din ultimele zile, notează Digi24.ro.

Trei miniștri ai cabinetului au demisionat deja, împreună cu șapte membri ai Parlamentului.

Prim-ministru Hassan Diab a fost învestit la putere în decembrie anul trecut, la două luni după ce o revoltă populară a doborât guvernul anterior. Guvernul lui Diab este format din tehnocrați și susținut de partide politice importante, inclusiv grupul politic și militant Hezbollah, susținut de Iran.

În Liban au continuat protestele la cinci zile după exploziile care au dus la moartea a 158 de de oameni și rănirea altor 6.000. În Beirut, manifestanții care cer schimbarea clasei politice, pe care o consideră coruptă în întregime, s-au confruntat cu forțele de ordine.

Liban trece prin cea mai gravă criză economică din ultimele decenii. Moneda națională s-a devalorizat cu peste 70% din valoarea sa de la protestele antiguvernamentale începute în octombrie.

Sursa foto: www.aljazeera.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri