Ministerul Sănătății rus a aprobat folosirea primului vaccin pentru COVID-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puțin de două luni de la începutul testelor pe oameni, a spus Vladimir Putin, scrie Digi24.

Prin aprobarea folosirii vaccinului, Rusia poate începe inocularea în masă, deși testele clinice de siguranță și eficacitate sunt încă în desfășurare.

Viteza cu care Rusia s-a mișcat în a produce un vaccin arată că este determinată să câștige cursa globală pentru dezvoltarea acestuia, însă ea a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

Rusia a denumit noul său vaccin pentru coronavirus „Sputnik-V”, iar oficialii ruși spun că 20 de țări au solicitat până acum livrarea a mai mult de un miliard de doze.

Viteza cu care Rusia s-a mișcat în a produce un vaccin arată că este determinată să câștige cursa globală pentru dezvoltarea acestuia, însă tocmai această viteză a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

„Un vaccin împotriva coronavirusului a fost înregistrat pentru prima dată în lume în această dimineață. Știu că funcționează și că este eficient, formează imunitate stabilă (n. red. – împotriva COVID-19”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele rus a dezvăluit, de asemenea, că una dintre fiicele lui a luat vaccinul și că ar fi avut o ușoară temperatură după injecție, însă acum se simte bine.

Rusia nu a făcut publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri