Record de cazuri noi de COVID-19 înregistrate astăzi în Ucraina

Ucraina a înregistrat în ultimele 24 de ore un record de 1.732 de cazuri de COVID-19, urcând bilanţul total al contagierilor de la izbucnirea pandemiei la 87.872, au informat autorităţile locale citate de EFE.

Potrivit Consiliului Naţional însărcinat cu monitorizarea situaţiei provocate de noul coronavirus, recordul înregistrat anterior, în ziua de 13 august, a fost de 1.592 cazuri de COVID-19, conform Agerpres.ro.

Cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi a fost raportat în regiunile Harkov (205), Liov (186) şi Odesa (160).

În capitala ucraineană Kiev au fost confirmate 158 cazuri noi de coronavirus.

Decesele asociate infecţiei COVID-19 într-o singură zi s-au cifrat la 19, potrivit surselor oficiale, urcând numărul total al deceselor asociate acestei boli la 2.011.

Citeste si:
Accident aviatic în Ucraina: 26 de militari și-au pierdut viața
Accident aviatic în Ucraina:...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Ministrul ucrainean al sănătăţii, Maxim Stepanov, declarase că autorităţile preconizează reluarea producţiei proprii de vaccinuri în plină pandemie de COVID-19.

"Dacă o ţară are o producţie proprie de vaccinuri, este mai puţin dependentă de celelalte", a spus Stepanov, citat de portalul Korrespondent.net, subliniind că în vremea Uniunii Sovietice, Ucraina avea o bază ştiinţifică "foarte solidă" şi putea produce vaccinuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri