Un pasager care a refuzat să poarte mască a fost dat jos din TGV, în timpul unei opriri speciale, scrie The Independent.

TGV Paris-Nisa nu ar trebui să se oprească, în mod normal, înainte de Marsilia, dar Securitatea Feroviară a trebuit să intervină „pentru a emite un ordin de coborâre din tren, din cauza unei persoane care a refuzat să poarte masca”, au declarat reprezentanții companiei.

Purtarea măştii este obligatorie în trenuri, din luna mai, iar controlorii pot cere coborârea din tren, în caz de neconformare la ordinea publică sau securitea personalului.

"Este păcat că am ajuns aici, dar siguranța și securitatea tuturor este prioritatea noastră", a comentat incidentul Alain Krakovitch, directorul general al SNCF Voyage.

135 de euro amendă și oprire în mijlocul pustietății

„TGV-ul meu a făcut o oprire excepțională în mijlocul pustietății pentru a da afară un tip care a refuzat să poarte o mască”, a scris pe Twitter o pasageră.

Bărbatul care a fost dat jos a primit și o amendă de 135 de euro, potrivit SNCF. „Agenții noștri de securitate SNCF sunt autorizați să emită amenzi pentru refuzul de a purta mască. De asemenea, ei sunt împuterniciți să-i dea jos pe pasagerii care se fac vinovați de „tulburarea ordinii publice”, a mai spus Krakovitch.

Agenții de securitate feroviară pot lua decizia de a da jos un pasager „dacă individul refuză să se conformeze, ceea ce s-a întâmplat în acest caz”, a precizat compania, citând articolul L 2241-6 din codul din transport.

SNCF a declarat ziarului francez Le Parisien că „oamenii respectă, în general, purtarea măștilor” și că „mai mult de 95% dintre călători respectă instrucțiunile. Din cere 5 procente rămase, mulți sunt de acord să poarte mască, după ce le este solicitat acest lucru”.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri