Masca urmează să fie obligatorie pentru elevii de peste 11 ani din şcolile din Franţa, conform unei decizii luate cu o săptămână înainte de începerea anului şcolar în această ţară unde cazurile de contagiere cu COVID-19 sunt în creştere, relatează AFP.

Ministrul francez al învăţământului, Jean-Michel Blanquer, a precizat că măştile se vor purta "sistematic în şcoli şi nu doar acolo unde nu există distanţare fizică, ci în toate spaţiile închise", conform Agerpres.ro.

Până acum, masca era obligatorie în şcolile gimnaziale şi în licee în spaţiile închise, unde distanţarea de un metru nu putea fi respectată. Ministrul a precizat că "obiceiul de a purta mască trebuie adoptat inclusiv de adolescenţi", că este "normal" să fie purtată, asemeni "hainelor" şi că trebuie să facă parte din echipamentul de şcoală.

Profesorii vor fi de asemenea obligaţi să poarte mască, ministrul precizând totuşi că atunci când există o distanţă de 2 metri faţă de elevi, ei vor putea renunţa la mască pentru a-şi ţine cursurile. Utimul protocol sanitar prevedea o distanţă de un metru. Ministrul Blanquer a eliminat orice posibilitate ca începerea anului şcolar să fie amânată, deşi profesorii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de condiţiile în care se vor desfăşura cursurile de la 1 septembrie.

Pentru a preveni orice reizbucnire a focarelor, masca va fi obligatorie şi în spaţiile deschise, împărtăşite de alte persoane, de la locurile de muncă.
Masca este deja obligatorie în spaţiile comerciale şi în alte spaţii închise împărtăşite de public, iar mai multe oraşe au decis să o impună şi în exterior pe întregul sau o parte din teritoriul lor.

Joi seară, 20 august, Franţa a raportat 4.771 noi cazuri de COVID-19, faţă de cele 3.776 de miercuri, o creştere inedită nemaivăzută din luna mai.

Este pentru prima dată când se depăşeşte pragul de 4.000 de cazuri într-o singură zi după luna mai.

În schimb, numărul pacienţilor infectaţi şi internaţi în spitale a scăzut joi la 149, faţă de cei 162 internaţi miercuri.

Sursa foto: Halfpoint/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri