Ciocniri violente între protestatari și polițiști într-un oraș din Suedia după ce un Coran a fost ars de extremiști

O revoltă a izbucnit vineri în localitatea Malmö din sudul Suediei, unde cel puţin 300 de persoane s-au adunat și au manifestat împotriva islamului. Ciocnirile violente ar fi izbucnit după ce un Coran a fost ars de extremiști și are de-a face cu refuzul primit de un lider danez de extremă dreapta ce se declară anti-musulman, de a avea o intâlnire în Malmo.

Protestatarii au aruncat cu obiecte în poliţişti şi au incendiat anvelope. Mai devreme în cursul zilei de vineri, un Coran a fost ars în Malmö de către extremiştii de dreapta. Manifestările au escaladat în acelaşi loc în care a fost ars exemplarul din Coran, scrie Agerpres.

"Nu avem situaţia sub control, dar lucrăm activ pentru a prelua controlul", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei.

"Vedem o legătură între ceea ce se întâmplă acum şi ceea ce s-a întâmplat mai devreme astăzi", conform sursei citate.

Cotidianul Aftonbladet informează că mai multe activităţi împotriva islamului au avut loc vineri la Malmö, remarcând incidentul în care trei bărbaţi au ars o copie a Coranului într-o piaţă publică.

Protestele anti-islamice au avut loc după ce liderului partidului politic danez de extremă dreapta Hard Line, Rasmus Paludan, lider anti-islamism, i s-a refuzat permisiunea de a avea o întâlnire la Malmö, fiind oprit la graniţa cu Suedia, conform informaţiilor apărute în ziarul Aftonbladet.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri