Germania, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, va propune armonizarea restricţiilor de călătorie decise de statele membre din cauza pandemiei de COVID-19, a declarat luni o sursă europeană, citată de AFP.

Potrivit acestei surse, propunerea va fi supusă miercuri la Bruxelles celor 27 de state membre, în cadrul unei reuniuni a ambasadorilor acestora, conform Agerpres.ro.

''Un răspuns coerent este crucial pentru evitarea unei abordări fragmentate, cum am văzut mai devreme anul acesta, şi pentru prezervarea integrităţii spaţiului Schengen'', menţionează preşedinţia germană a Consiliului UE în propunerea sa.

Documentul consultat de AFP propune o abordare comună privind datele legate de pandemia de COVID-19, criteriile de risc, evaluarea şi ierarhizarea zonelor de risc. Este sugerat şi un cadru comun pentru măsurile privind zonele de risc şi restricţiile impuse deplasărilor, cu o ''atenţie specială pentru regiunile frontaliere''.

Testul propune de asemenea folosirea aceloraşi date epidemiologice, cantitative şi calitative, cu obiectivul realizării unei ''hărţi'' sanitare comune. Este remarcat faptul că în prezent Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC) furnizează periodic date, dar acestea sunt folosite diferit de statele UE, unele privilegiind datele naţionale, iar altele pe cele regionale.

Propunerea germană sugerează şi o ''analiză comună'' a riscului epidemiologic (rata de incidenţă, de depistare, spitalizările) şi o ''declaraţie comună'' privind zonele de risc, respectiv ierarhizare şi frecvenţa actualizării acestora. În cazul acestor zone, textul preşedinţiei germane a Consiliului UE constată că evaluarea şi ierarhizarea lor poate varia considerabil de la o ţară la alta, cu o plasare în două sau trei categorii (verde, galbenă, roşie), mai mult sau mai puţin cunoscută.

Germania doreşte astfel să uniformizeze comunicarea asupra restricţiilor de deplasare decise de statele membre, instituite uneori fără ca ţările vizate să fi fost informate în prealabil.

La reuniunea de miercuri, preşedinţia germană a Consiliului UE are ca obiectiv să ''identifice aspectele'' propunerii sale care ar putea conduce la ''o coordonare mai strânsă'' între statele membre.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri