Portugalia a lansat o aplicație de monitorizare a persoanelor infectate cu coronavirus

Portugalia a lansat marţi aplicaţia de monitorizare a COVID-19, care permite atenţionarea utilizatorilor ce s-au intersectat recent cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus, a anunţat marţi guvernul de la Lisabona, scrie AFP, citat de Agerpres.

Descărcarea acestei aplicaţii este "o datorie civică", a declarat premierul Antonio Costa.

Aplicaţia, botezată 'Stayaway Covid' şi care este 'voluntară, confidenţială şi sigură', constituie "un ajutor preţios" pentru autorităţile sanitare, a subliniat Marta Temido, ministrul Sănătăţii.

Aplicaţia foloseşte tehnologia Bluetooth, care permite comunicarea la mică distanţă a două aparate electronice, pentru a detecta contactele pe care le-ar avea o persoană testată pozitiv cu SARS-CoV-2.

Aplicaţia ar urma să le permită utilizatorilor să fie atenţionaţi dacă au fost în contact recent, timp de peste 15 minute, cu un alt utilizator testat pozitiv.

Citeste si:
Aplicația care vrea să ajute românii de pretutindeni: cum funcționează
Aplicația care vrea să ajute...

Astfel de aplicaţii de monitorizare, considerate esenţiale pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19, au fost lansate în numeroase ţări, cu rezultate amestecate.

Guvernul portughez a anunţat săptămâna trecută că va ridica preventiv, începând cu 15 septembrie, nivelul de alertă pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, cu noi măsuri care vor fi dezvăluite în curând.

Decizia are ca obiectiv pregătirea deschiderii şcolilor publice în Portugalia, prevăzută pentru 14 septembrie, şi întoarcerea la serviciu a numeroşi portughezi după mai multe luni de telemuncă, a precizat un purtător de cuvânt al guvernului.

De la începutul pandemiei, Portugalia a înregistrat 1.822 de morţi şi peste 58.000 de cazuri oficial declarate de COVID-19 la o populaţie de circa 10 milioane de locuitori.

Citeste si:
TOP șase destinații ieftine pentru vacanța de toamnă
TOP șase destinații ieftine...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri