Elveția vrea să reducă imigrația din țările UE, pe seama căreia pun scumpirea locuințelor și lipsa locurilor de muncă

La sfârșitul lunii septemberie, Elveția va organiza un referendum pentru o eventuală limitare a imigrației cetățenilor din țările membre ale UE. În Elveția unii susțin că migrația nelimitată este cauza scumpirilor locuințelor, a lipsei locurilor de muncă, dar chiar și a ambuteiajelor în trafic, scrie G4Media.ro.

”Nu vreau să văd că familiile elvețiene suferă din cauza milioanelor de imigranți veniți din Uniunea Europeană. Nu vom schimba programele noastre doar pentru a fi mai simpatici”, cu aceste cuvinte i-a salutat pe adepții săi Marco Chiesa, care a fost ales în aceste zile președinte al Partidului Popular Elvețian (SVP).

Politicianul, în vârstă de 45 de ani, s-a referit la una din întrebările referendumului care va fi organizat pe 27 septembrie și care a creat un mare interes internațional. Elvețienii trebuie să răspundă la întrebarea dacă Elveția ar trebui să limiteze imigrarea cetățenilor UE. Partidul Popular Elvețian antimigraționist, care, dealtfel, se bucură de cea mai mare popularitate, susține această inițiativă, deoarece, în opinia sa, migrația nelimitată a condus la creșterea prețurilor locuințelor, la pierderea locurilor de muncă, la creșterera poverii instituțiilor de stat, ba chiar și la formarea ambuteiajelor în trafic.

Sursa foto: Boris-B / shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri