Țara care a găsit o pedeapsă specială pentru cei care nu poartă mască de protecție

Persoanele care refuză să poarte măști în zonele rurale din Indonezia primesc o pedeapsă nouă din partea autorităților locale – ei trebuie să sape gropi pentru victimele Covid-19, scrie Digi24.

Autoritățile locale indoneziene speră că această pedeapsă i-ar putea empatiza pe cei care nu vor să poarte măști și îi va face să se gândească la rolul pe care trebuie să îl aibă în oprirea pandemiei de coronavirus.

Trei bărbați de vârstă de mijloc și cinci minori din districtrul Cerme, în Java de est, au primit noua pedeapsa după ce au fost prinși fără mască în data de 9 septembrie, au comunicat autoritățile.

În condițiile în care numărul cazurilor a început să crească din nou în ultimele luni, guvernul indonezian a adoptat o lege, în iulie, prin care oamenii devin obligați să poarte măști în spații publice, însă a lăsat autorităților locale prerogativa stabilirii pedepselor pentru încălcarea ei.

Autoritățile locale din capitala țării, Jakarta, au avut o idee similară la începutul lunii – un bărbat a primit pedeapsa de a sta într-un sicriu, în public, în timp ce îi erau făcute fotografii și era filmat, după ce a fost prins că nu purta mască.

Citeste si:
Indonezia redeschide cinematografele, divertismentul creşte imunitatea
Indonezia redeschide...

În Indonezia, coronavirusul a infectat aproape 230.000 de oameni. Peste 160.000 dintre acești pacienți s-au vindecat, iar aproximativ 9100 și-au pierdut viața, conform ministerului Sănătății indonezian.

Sursa foto: Gustavo/Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri