Grecia este lovită de un uragan format în Marea Mediterană

Inundaţii şi ploi torenţiale, care au provocat întreruperi de electricitate, s-au abătut asupra Insulelor Ionice, lovite de un rar uragan mediteranean, cunoscut sub denumirea de ''medicane'', fiind însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, potrivit Protecţiei Civile elene, scrie Agerpres.

"Copacii cad peste tot", a declarat prefectul Insulelor Ionice, Rodi Kratsa, pentru televiziunea de stat. Însă pe aceste insule, precum Zakynthos şi Kefalonia, situate în vestul Greciei şi la est de Italia, nu au fost deocamdată înregistrate victime.

Uraganul, denumit Ianos, "urmează să lovească vestul (Greciei) cu aceeaşi intensitate pentru încă 6-9 ore şi apoi să înceapă să se deplaseze către sud", a adăugat Kratsa.

Două zboruri Ryanair programate să ajungă pe insula Kefalonia au fost redirecţionate către Atena, iar legăturile maritime pentru şi către insulă au fost întrerupte.

Insulele Itaca şi Zakynthos au fost, de asemenea, afectate de întreruperi de electricitate şi circulaţia pe o parte din drumuri a fost întreruptă, în timp ce Corfu şi Lefkada au fost afectate, într-o măsură mai mică, de intemperii.

Citeste si:
GRECIA | Top CINCI plaje ascunse în Insula Evia
GRECIA | Top CINCI plaje...

O barcă de agrement elveţiană ancorată în Itaca a fost luată de valuri, însă cei doi pasageri de pe ambarcaţiune au reuşit să ajungă la ţărm, potrivit agenţiei de presă elene ANA. O altă barcă s-a scufundat în portul Zakynthos, însă pasagerii săi - belgieni - sunt teferi şi nevătămaţi, a mai spus Kratsa.

Sursa Video: Facebook/ Jurnal de Vreme

Grecia a fost lovită de un uragan în 2018, care a provocat moartea a două persoane pe insula Evia.

Citeste si:
COVID-19 | Harta SEMAFOR a zonelor din Grecia
COVID-19 | Harta SEMAFOR a...
Sursa foto: Facebook/Jurnal de Vreme

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri