Ministerul Afacerilor Externe a transmis că autorităţile germane au actualizat lista „zonelor de risc” şi a fost introdus şi judeţul Covasna. Sursa citată mai spune că, în prezent, 12 judeţe din România se află pe această listă şi toate persoanele care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de două săptămâni de la sosire, scrie G4Media.

„În continuarea precizărilor din data de 17 septembrie 2020, privind modificarea condiţiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 23 septembrie 2020. Ca urmare a acestei actualizări, judeţul Covasna a fost introdus în categoria de risc. La acest moment, ţinând cont de aceste ultime decizii ale autorităţilor germane, alături de municipiul Bucureşti, 12 judeţe din România se află pe lista „zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea”, au precizat reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit informărilor transmise anterior de MAE, judeţele retrase din listă până în prezent sunt următoarele: Argeş (la 16.09), Buzău (la 09.09), Dâmboviţa (la 16.09), Galaţi (09.09), Gorj (la 02.09), Ialomiţa (la 20.08), Mehedinţi (la 20.08), Neamţ (la 02.09, dar reintrodus la 16.09), Timiş (la 20.08) şi Vrancea (la 09.09).

De asemenea, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din „zonele de risc” sunt obligate să completeze un „formular de debarcare” (Public Health Passenger Locator Form).

Totodată, toate persoanele care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc” oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu sau în alte spaţii de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri