Un muncitor în construcţii din statul american Massachusetts a murit din cauza pasiunii sale pentru jeleurile cu extract de lemn dulce, informează joi BBC, citând surse medicale.

Bărbatul în vârstă de 54 de ani, căruia nu i-a fost făcut public numele, mânca în fiecare zi aproximativ o pungă jumătate de jeleuri pe bază de lemn dulce, scrie Agerpres, citând BBC.

Acesta nu a prezentat niciun simptom înainte de a intra brusc în stop cardiac într-un restaurant de tip fast-food.

Descriind cazul bărbatului în New England Journal of Medicine, medicii au indicat că de vină pentru moartea bărbatului ar fi acidul glicirizic prezent în lemnul dulce.

"Am înţeles că acest pacient avea o dietă nesănătoasă şi mânca o mulţime de bomboane. Este posibil ca afecţiunea sa să fi fost legată de consumul de bomboane?" s-a întrebat doctorul Elazer R Edelman.

El a explicat că studiile au arătat că acidul glicirizic - ingredientul activ din lemnul dulce - poate provoca "hipertensiune, hipokaliemie, alcaloză metabolică, aritmii fatale şi insuficienţă renală" - toate acestea fiind observate la acest pacient.

Hipokaliemia reprezintă diminuarea cantităţii de potasiu din sângele unei persoane până la un nivel periculos de scăzut.

De asemenea, pacientul schimbase recent tipul de dulciuri pe care le consuma. Cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, acesta renunţase la jeleurile cu aromă de fructe de pădure pentru cele cu extract de lemn dulce.

Un alt medic, Andrew L Lundquist, a fost de acord în articol că lemnul dulce a fost de vină pentru moartea bărbatului.

"Investigaţiile ulterioare au indicat trecerea recentă la dulciuri pe bază de lemn dulce drept cauza probabilă a hipokaliemiei sale", a declarat acesta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri