O fetiță de 12 ani, din Cehia, a transmis companiei de securitate cibernetică Avast că a descoperit că o aplicaţie din magazinele oficiale îşi însela clienţii. Avast a analizat cercetarea fetei şi a găsit aplicaţii cu viruşi din App Store şi Google Play, scrie Digi24.

Fetiţa a contactat compania Avast, specializată în securitate cibernetică. Nu a fost o întâmplare că a ştiut ce trebuie făcut într-o astfel de situaţie. Ea a participat la un proiect al companiei Avast, realizat în şcolile din Cehia, unde a învăţat ce este siguranţa online.

Avast a luat în serios mesajul fetiţiei şi a descoperit şapte aplicaţii cu probleme pe care 2,4 milioane de oameni le-au descărcat.

Ce făceau hackerii? Taxau utilizatorii cu sume între 2 şi 10 dolari pentru servicii care nu costau atât. Hackerii au adunat 500.000 de dolari înainte ca planul să le fie dejucat de fata de 12 ani.

În urma raportului Avast, aplicaţiile au fost şterse din Google Play şi App Store.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri