Noua Zeeleandă, una din țările care s-a impus în fața coronavirusului. Cum au gestionat autoritățile situația

Răspunsul Noii Zeelande la pandemia de COVID-19 a fost cel mai bun din lume și este țara care oferă liderilor de afaceri cea mai mare încredere pentru investițiile viitoare, potrivit unui sondaj Bloomberg Media, preluat de The Guardian.

Deși pare de necrezut, Noua Zeelandă a înregistrat în ultimele 24 de ore doar două cazuri de coronavirus, la o populație de 4,88 de milioane de locuitori, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătății (cu mențiunea că numărul de posibile infectări ajunge cu totul la 1,866). Astfel, de la debutul pandemiei și până în prezent, țara numără 1,510 de cazuri și 25 de decese, în timp ce numărul persoanelor care s-au vindecat este de 1,800.

Interesant este că în multe zile de vară, niciun locuitor al țării nu s-a infectat cu noul coronavirus. De pildă, de pe 8 până pe 15 iunie, nu a fost raportat niciun caz de infectare. Mai mult, în luna august, când virusul a revenit cu putere în mai toate statele lumii, Noua Zeelenadă număra atunci zero cazuri.

Noua Zeelandă a impus rapid restricții dure și carantină încă din primele semne ale revenirii unui al doilea val, în luna august. Revenirea la normalitate s-a făcut doar atunci când virusul nu mai prezenta un pericol mare pentru locuitorii țării.

Citeste si:
Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă
Schimbările climatice...
Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri