Primul eveniment cu public la Casa Albă de la infectarea lui Donald Trump

Donald Trump va ţine la Casa Albă primul său eveniment cu public după testul pozitiv de COVID-19 de săptămâna trecută. Asta, deși nu au trecut două săptămâni de la îmbolnăvirea sa și teoretic Donald Trump mai poate fi contagios. În plus, nu a existat niciun anunț al Casei Albe în privința unui eventual test negativ al președintelui. Evenimentul cu public va avea loc pe 10 octombrie.

Preşedintele Statelor Unite se va exprima pe teme de securitate în cursul acestui eveniment ce va fi organizat afară și la care au fost invitate zeci de persoane. Donald Trump va vorbi de la balconul Casei Albe pentru a respecta regulile de distanţare fizică, iar participanților li se va lua temperatura și vor trebui să poarte măști.

Un alt eveniment găzduit de Casa Albă, tot în exterior, este considerat însă momentul care a dus la apariția unui focar de coronavirus la Casa Albă.

Este vorba de nominalizarea judecătoarei pentru Curtea Supremă, Amy Coney Barrett, la sfârșitul lunii trecute. Fotografiile făcute cu această ocazie au arătat că participanții nu au respectat regulile de distanțare și purtare a măștii, s-au îmbrățișat și au socializat intens.

Dr. Anthony Fauci, cea mai respectată voce din Statele Unite în materie de epidemii, a spus că fără îndoială acesta a fost un eveniment care a generat o răspândire masivă a coronavirusului („superspreader event”). Zeci de persoane, participanți și contacții lor apropiați, au fost depistate ulterior ca fiind infectate cu noul coronavirus, inclusiv în rândul personalului de la Casa Albă.

Citeste si:
A doua dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden a fost anulată
A doua dezbatere între Donald...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri