Țara cu ZERO cazuri COVID-19 și un premier care conduce tot

Noul prim-ministru al Insulelor Cook, care a venit la putere în această lună, şi-a alocat 17 portofolii în guvernul ţării. El spune că este «încântat de potenţialul cabinetului său», scrie Digi24.

În afară de funcţia de premier, Mark Brown este ministrul afacerilor externe, al imigraţiei, al finanţelor, al energiei şi al energiei regenerabile, al poliţiei şi al telecomunicaţiilor. Printre altele, el mai deţine funcţii de conducere în sectoare precum resursele marine, mineralele de pe fundul mării şi resursele naturale, pensiile şi insulele îndepărtate ale ţării. Brown este, de asemenea, procurorul general al ţării.

Liderul opoziţiei, Tina Browne, a declarat că alocările tuturor acestor portofolii sunt un semn că premierul nu are încredere în miniştrii cabinetului său.

„Noul prim-ministru spune că este «încântat de potenţialul cabinetului său» şi apoi îşi oferă un uimitor set de 17 portofolii, ceea ce constituie un semnal uriaş referitor la încrederea pe care o are în potenţialul colegilor săi de cabinet”, a spus Browne.

Insulele Cook sunt o ţară insulară situată în Pacificul de Sud, care din punct de vedere politic este o republică parlamentară, parte a Regatului Noii Zeelande. Insulele Cook au autonomie deplină în toate afacerile interne, iar sectorul apărare şi cel al afacerilor externe sunt controlate de Noua Zeelandă.

Citeste si:
Audieri guvernul Cîțu: Ion Ștefan, aviz negativ pentru Dezvoltare
Audierea miniștrilor propuși...

Toţi locuitorii din Insulele Cook sunt cetăţeni ai Noii Zeelande, iar statul este condus de o regină.

Având frontierele închise luni de zile, pe tot parcursul pandemiei Insulele Cook nu au fost afectate de Covid-19.

Brown a spus că are speranţa că până în decembrie va putea asigura călătorii fără carantină către şi din Noua Zeelandă. Acest plan există încă din luna iulie, dar a trebuit să fie amânat din cauza unui focar de coronavirus din Auckland, Noua Zeelandă.

Citeste si:
Ponta: Nu voi schimba structura guvernamentala
Ponta: Nu voi schimba...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri